De vallei van Saint Chinian is een ideaal wandelgebied. Of je nu kiest om gewoon je neus achterna, lekker door de wijnvelden te dwalen of gewapend met rugzak, wandelkaart en GPS de omliggende heuvels te bedwingen….het kan allemaal!

Op veel plekken in de omgeving staan borden waarop wandel- en ook fietsroutes worden aangegeven. De lengte en zwaarte worden daarbij ook vermeldt. De routes zijn goed bewegwijzerd.
Neemt u graag een kaartje met een routebeschrijving mee voor onderweg, geen probleem. In onze chambres d’hotes liggen wandelroutes en gedetailleerde fietskaarten voor u klaar.

Ook op internet staan talloze routes beschreven en het GPS bestand te downloaden. Kijk hiervoor op onderstaande adressen:

www.cirkwi.com
www.payshlv.com
www.visorando.com
www.randogps.net
www.minervois-caroux.com
www.sentiers-en-france.eu

We hebben al heel wat voetstappen gezet in de omgeving van Babeau-Bouldoux en Saint Chinian en kunnen uit eigen ervaring een aantal wandelingen in de directe omgeving aanraden.


Le Sentier de découverte
Om er even in te komen een wandeling(etje) dat begint bij Le Moulin du Rocher. Deze ligt boven Saint Chinian aan de D20 richting Villepassans.
Lees verder....


Les Clapàs
Ook deze wandeling kun je starten bij Le Moulin du Rocher. Hij laat je een mooi heuvelgebied zien tussen Saint Chinian en Cébazan
Lees verder....


Le Dolmen Cébazan
Aan de andere kant van de Clapàsroute ligt Cébazan. De dolmenroute maakt een rondje door de heuvels rond deze plaats.
Lees verder......


Sorteilho
Een mooie wandeling door de wijnvelden en heuvels boven de cave Coöperative met prachtige uitzichten op Saint Chinian.
Lees verder......