Er is veel,… heel veel te zien in de weide omgeving van Saint Chinian en Babeau-Bouldoux. Mooie steden, burchten en kastelen, knusse badplaatsen en prachtige natuur. Het is te veel om op te noemen. Daarom beperken wij ons maar tot wat redelijk haalbaar is in een dag.

Meer informatie: www.toerisme-occitanie.nl

Minerve
Minerve, een dorpje in de Minervois, staat op de lijst van de 153 mooiste dorpen van Frankrijk. In het dorp voegt de rivier de Briant zich bij de Cesse. Omdat beide stromen zich tientallen meters diep in het kalksteen hebben ingesloten, ontstond er bij de samenloop een goed te verdedigen plateau waar Minerve haar bestaan aan te danken heeft.
Naast de oude verdedigingswerken staat het dorp in de omgeving onder andere bekend om de Grande Grotte waar de rivier de Cesse zich een onderaardse doorgang heeft gebaand. Deze kan het grootste gedeelte van het jaar geheel worden doorlopen. Terwijl het water van de Cesse zich alleen na flinke regenval bovengronds laat zien, stroomt de Briant bovengronds. Hierdoor bevinden zich onder het dorp enkele watervallen waar in de zomer ook kan worden gezwommen.
Meer informatie: www.herault-tourisme.com

Canal du Midi
Het Canal du Midi (letterlijk: Kanaal van het Zuiden) is een 250 km lang kanaal door Frankrijk tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Het in 1681 door Pierre Paul Riquet en zijn 12.000 werkers gegraven kanaal heeft veel romantische plekken. Langs de oevers kunt u op veel plaatsen picknicken. Het kanaal met 66 sluizen is sinds 1996 het 22e van de 25 Franse erfgoederen, vermeld in de Unesco Wereld erfgoedlijst.
Huur een boot in het Canal du Midi en u maakt kennis met een uitgebreide hoeveelheid bezienswaardigheden.
Het Canal du Midi is een magische plek om te ontspannen en te dagdromen. De fietsroute van het Canal du Midi tussen Carcassonne en Beziers loopt dwars door een een regio, die rijk is aan geschiedenis en lokale specialiteiten. In het hart van het land van de Katharen kunt u onder meer het fort van Carcassonne bezoeken, de beroemde cassoulet van Castelnaudary proeven, een bezoek brengen aan de kathedraal van Narbonne en het centrum van Beziers. Geniet van de mooie omgeving en laat u leiden door het water!
Meer informatie: www.canaldumidi.fr

Béziers
Béziers is wereldberoemd door zijn 9 écluses in het Canal du Midi, die op de lijst van het Werelderfgoed staan. Zowel het Canal du Midi als de Orb stromen door Béziers. De stad staat bekend als een van de oudste steden van Frankrijk. Vandaag de dag is de stad Béziers een stad waar veel te zien en te doen is. Zo is er bijvoorbeeld de Saint-Nazaire kathedraal, gelegen in het oude gedeelte van de stad. Deze kathedraal is tot ver buiten de stad te zien, en is een mooi voorbeeld van de Gotische architectuur van de veertiende eeuw.
Andere bezienswaardigheden zijn de twee arena’s die de stad rijk is, en het museum voor schone kunsten. Tot slot is er nog de oude binnenstad, waar je gerust een middag door kunt brengen. De knusse oude straatjes en de mooie pleintjes zorgen ervoor dat u hier uren kunt rondlopen. Béziers is een prachtige stad, ideaal voor een uitstapje of als uitvalsbasis voor een vakantie in de buurt!
Voor meer info: www.beziers-in-mediterranee.com

Narbonne
Het centrum van Narbonne bevindt zich bij het Place de l’Hotel de Ville. Daaromheen zijn de winkelstraten gebouwd. Aan het plein bevindt zich naast het stadhuis ook het vroegere Aartsbisschoppelijk Paleis, dat thans museum is voor schilderkunst, beeldhouwkunst en archeologie. Vlak achter het plein bevindt zich de Cathedrale Saint Just et Saint Pasteur. Narbonne is een van de oudste steden van Frankrijk en een leuke bestemming voor een dagje uit. Wandel door de gezellige straatjes, vergaap je aan de monumentale gebouwen en geniet van de mediterrane sfeer in deze mooie, kleurrijke stad!
Meer informatie: www.narbonne-tourisme.com

Carcassonne
Carcassonne is een vestingstad en ligt op 90 km ten zuidoosten van Toulouse, tussen de Montagne Noir en de Pyreneeën. De stad ligt aan beide kanten van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi loopt door de stad. Carcassonne is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad, La Cité de Carcassonne. Deze Ville fortifiée de Carcassonne staat sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst. Het is een uitzonderlijk voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig is bewaard, en de grootste behouden vesting uit de middeleeuwen.
Meer informatie: www.tourisme-carcassonne.fr

Peyrepertuse
Een'must see'! Peyrepertuse is een indrukwekkend katharenkasteel en een bijzonder staaltje bouwkunst hoog boven op de kalkrotsen in het Franse departement Aude. Via een korte klim langs de steile kliffen bereik je de overblijfselen van het kasteel en word je bovendien beloond met een weids uitzicht over het plaatsje Duilhac-sous-Peyrepertuse en de prachtige ruige omgeving.
In de middeleeuwen was dit een van de burchten van de Katharen en is redelijk gespaard gebleven tijdens de Albigenzische kruistocht. De kasteelheer, Guilhem de Peyrepertuse, wilde zich lange tijd niet onderwerpen en bleef de Kathaarse zaak trouw tot de val van Carcasonne. In het jaar 1250 kwam de burcht in handen van de Franse kroon en werd begonnen met de aanleg van de 'escalier Saint-Louis', een lange rotstrap die het onderste deel van de burcht verbindt met het hoger gelegen deel.
Ieder jaar, in de maand augustus wordt er bij het kasteel en in het dorp Duilhac-sous-Peyrepertuse twee dagen lang een Middeleeuws festival gehouden met middeleeuwse voorstellingen, concerten, banket, markt en activiteiten.
Meer informatie: www.peyrepertuse.com

Montpellier
Montpellier is een stad met contrasten. Het is vooral een levendige stad waar u niet uitgekeken raakt. Er is altijd wel ergens iets te beleven. Het is een universiteitsstad, vlakbij de Middellandse Zee en dus ideaal om een stedentrip met strand en zee te combineren.
Montpellier is een harmonieuze mix van oud en nieuw. De hoofdstad van de Languedoc is continu in beweging. Kijk naar het Fabre Museum, het Amazonewoud of het Zee-aquarium Mare Nostrum. Allemaal recente projecten die de stad een uniek aanzien geven en haar dynamische spirit alleen maar benadrukken.
De historische wijk Ecusson slokt al uw energie en aandacht op want hier leeft de stad enorm. Het is er sfeervol en de diversiteit van winkels en horeca in combinatie met verkeersvrije voetgangerszones maken het erg aangenaam. Elke straat heeft zijn eigen specialiteit zoals: antiek, kaarten, streekgerechten enzovoorts.
Voor meer info: www.montpellier-tourisme.com

Coullioure
Babeau Bouldoux ligt op 35 autominuten rijden van de Middellandse Zee. De talrijke populaire badplaatsen als Valras, Vendres, Cap d’Agde, Sête, Narbonne en vele vele andere, zijn uitstekend bereikbaar.
Eén van de leukste kustplaatsjes is Coullioure, een charmant en gezellig dorp gelegen aan de voet van de Pyreneeën vlak bij de Spaanse grens. Een bestemming die zo van een ansichtkaart lijkt te komen, met het koninklijk kasteel aan de zee, de haven met zijn karakteristieke bootjes, kiezelstrandjes, terrasjes, de oude stad met zijn nauwe rustieke straatjes. Een prachtig geheel dat bewonderd kan worden vanaf de kapel van het eilandje Saint-Vincent. Hierdoor is Collioure al sinds lange tijd een ontmoetingsplek voor verschillende bekende kunstenaars waaronder Pablo Picasso.
Naar verluid kun je hier genieten van de allerlekkerste ansjovis ter wereld. Deze wordt vers buiten het dorp gevangen en bereid in de tientallen restaurantjes rond de baai. Als tussendoortje is een specialiteit van het dorp is "Le Croquant", een koek bestrooid met amandelen of chocoladesnippers beslist het proberen waard.
Meer informatie: www.france-voyage.com