Domaine La Servelière
7 Avenue de Béziers , 34360 Saint Chinian
Open: di t/m zo 9.30 – 12 uur en 15 – 19 uur

T. +33 4 67 38 17 08 of +33 6 10 48 79 61
joel.berthomieu@orange.fr
la.serveliere.idf@orange.fr

Domaine La Servelière

Eén van de beste en bekendste wijnen uit Babeau-Bouldoux is de Domaine La Servelière. Een wijn met een klein Nederlands tintje.

In 1973 kocht een Nederlandse echtpaar een perceel met bos en enkele oude wijngaarden in Donnadieu, niet ver van Babeau-Bouldoux; La Servelière. Hun droom was een mooi huis, en uiteindelijk het produceren van een eigen wijn.

Ze moesten het allemaal van de grond af aan leren, maar een aantal jaren later was er dan toch de eerste oogst. Daarvan ging het grootste gedeelte naar de Coöperative in Saint Chinian, maar een deel hielden ze in eigen beheer. In samenwerking met Paul Berthomieu uit Babeau-Bouldoux, die zorg droeg voor het persen en opslaan, ontstond deze wijn. Eerst voor eigen consumptie, maar met dat de jaren verstreken verbeterde de kwaliteit en werd het uiteindelijk ook een AOC wijn.

Na het overlijden van zijn vader nam Joël Berthomieu, inmiddels de vijfde generatie wijnmakers in zijn familie, het bedrijf over. Dankzij hem is Domaine la Servelière echt op de (wijn) kaart komen te staan. Nu zijn er rode, witte en rosé wijnen met een heel persoonlijke touch en een uniek en uitzonderlijke karakter.

In zijn Caveau in Saint Chinian verwelkomt hij je graag om te proeven, te ruiken en,… natuurlijk om te kopen! Maar wil je meer in de kennis over wijn duiken dan ben je welkom (na afspraak) in Babeau-Bouldoux op het Domaine zelf wat is gevestigd in een verbouwde oude stal aan de Rue des Cèdres 1, Joël kan je er alles vertellen wat met de wijncultuur te maken heeft. Ook organiseert hij wandelingen gevolgd door een wijnproeverij.